Thais eten in Thailand smaakt anders dan Thais eten in Nederland.

       

Al 9 jaar de beste

3000 fans.FB lowy Cremers udonthani.

Ze kunnen niet meer om ons heen.

 

 

Waarom smaakt Thais eten in Nederland anders dan in Thailand?

Of je nu een jungletrekking maakt in het noorden, struint door de drukke straten van Bangkok, of je op een tropisch eiland in het zuiden bevindt – lekker eten is in Thailand nooit ver weg. Zelfs (juist!) op straat kun je fantastisch eten scoren, of je nu van pittig eten houdt of niet. De Thaise keuken is meer dan chilipepers, en is één van de lekkerste, gezondste en meest veelzijdige keukens ter wereld. Welke van onderstaande gerechten is jouw favoriet?

Mail het ons .

 Pad Thai

Echte pad thai wordt gemaakt van platte rijstnoedels. Pad thai is misschien wel het bekendste gerecht van Thailand en staat werkelijk overal op de kaart. Deze specialiteit is simpel maar o zo heerlijk: gebakken rijstnoedels met veel ei, tofu, gamba’s, taugé, bosui, pinda en limoen. En de typische pad thai-saus natuurlijk, op basis van tamarinde. Liefhebbers kunnen de gamba’s ook laten vervangen door kip of groenten.

Kip met cashewnoten

 

Wederom een ‘instap-gerecht’: wie lust er geen kip met cashewnoten? En paprika, ui en rijst natuurlijk, want zonder dat is een echte ‘kai med ma muang’ niet compleet. Deze Thaise klassieker klinkt wederom simpel, maar ook hier schuilt het geheim in de ‘saus’. De saus is niet echt een saus, maar een combinatie van kruiden en andere mysterieuze ingredienten die het gerecht zijn verrukkelijke smaak geven. Er zit niets anders op dan het gerecht gewoon eens te proeven.

 

Waarom smaakt Phad Thai in Nederland anders dan in Thailand? Dat vroeg een fan  laatst aan mij. Ik zal eerlijk zijn in mijn antwoord, precies dezelfde smaak is heel moeilijk te evenaren. Dat heeft verschillende redenen die ik graag met je deel in dit blog.

Reden : Iedere kok heeft een eigen stijl

Thaise koks zijn kunstenaars. Ze maken van elk gerecht een kunstwerk. De verf (ingredienten) die ze gebruiken, zijn vaak hetzelfde alleen varieren ze die in dosering. Daardoor smaakt een massaman curry in Bangkok heel anders dan een curry in Chiang Mai of Udonthani. Ga je naar niet-toeristische gebieden als Korat of Ubon Ratchathani, dan smaakt de curry weer anders. Thailand heeft 76 provincies en 878 districten. Er zijn dus heel veel verschillende kookstijlen want er is geen nationale kennisbank van regels hoe je een Phad Thai of Massaman Curry moet klaar maken. De kookkunst wordt vaak overgedragen door familie en daar voegt de kok weer zijn of haar eigen smaak aan toe. Een klant zei me eens: die Phad Thai in Khao San Road smaakt wel anders dan die van jou. Hoe kan dat? En dan vertel ik bovenstaand verhaal. Vervolgens zei de klant dat de Phad Thai in Chiang Mai ook iets anders smaakte dan die in Udonthani..

Maar in Udonthani kan je ook bij een Nederlander Max van RestaurantBrickhouse Inn  geweldig  Thais eten en ook gewoon nederlands tot Frikandel speciaal toe.

Beste restaurant van Udonthani Soi SanPam Udonthani

Zijn Vrouw een goede Thaise kok  bereid de Thaise gerechten samen met haar man. Bedieningis geweldig en prijzen zijn  redelijk.

Met dank  aan onze sponsors.

 

 

       poolbiljart Meetingpoint Sampan Udonthani

Vooral uw PC problemen 2e Floor Central Plaza

Resort and swimmingpool and Fishing pool

Bed and Breakfast Honnybee 400 thb  for 1 night .

Leeya resort swimming and fishing.

 

Gold filler  jksuradee chonburie

Kamer huur per dag,per maand per uur .Honnybee Soi Donudom Udonthani

Bemiddeling  bij koop of verkoop goederen via  gratis advertentie op deze weblog.

Indien u ook een sponsor wil worden dan hier infomeren.

lowy.cremers.senior@gmail.com

udonthanicityweblog@gmail.com