Een kater van het zuipen? Het is uit het leven gegrepen.

Hulp aangeboden  aan zuipschuit Gringo  van Thailandblog.Ingezonden door een lezer van Thailandblog (naam inzender bekend)

Welkom op udonthanicityweblog.nl

Udonthanicityweblog.nl is met 3000 fans wereldwijd  per maand  al  ruim 10 jaar de beste Thailand-community

 

Wat helpt tegen een kater? Tips tegen een kater die écht werken

Als je  regelmatig  poep zat  thuiskomt  na een avondje poelen en je hebt de volgende morgen een flinke kater dan is de beste remedie   niet meer zuipen.

Maar ja  sommige Farangs leren het nooit stappen  met gemak  zwaar onder invloed van drank in  de auto of op de scooter.

Zie reportage op Thailandblog  waarin  de man Gringo gesnapt werd door de politie.

Nu begrijpen de lezers ook waarom  zijn verhalen altijd zo warrig overkomen.

Hij presteerde het om bij  een acohol controle te vrage op de agent  het blaaspijpje  even  in  Gringo zijn anus wilde steken,zo dat de agent

 kon controleren of hij echt poepzat was,

Met deze kater tips kom jij de dag door zonder al te veel kwaaltjes.

Wat helpt tegen een kater? Ben jij vannacht op stap geweest, heb je het iets te bont gemaakt en vraag jij je nu af wat je tegen een kater kunt doen? Lees hieronder de beste tips tegen een kater die écht werken. Hopelijk zeg je zo snel gedag tegen je hoofdpijn en misselijkheid.

Zo weet je of je allergisch voor alcohol bent 

Wat helpt tegen een kater?

1. Neem paracetamol. Niet verrassend misschien, maar zeker nuttig. Paracetamol is een pijnstiller en kan zo helpen om je hoofdpijn te verminderen en je kater te verlichten. Belangrijk: vermijd aspirine! Daar zit namelijk acetylsalicylzuur in, dat niet goed is voor je lever en nieren zolang er nog alcohol in je bloed zit.

2. Beweging. Eén van de beste tips tegen een kater? Zodra je wakker wordt is het verstandig om meteen even wat te bewegen (en nee, dan bedoelen we niet dat je moet gaan sporten). De fysieke oefeningen zorgen ervoor dat je lichaam de alcohol afbreekt.

3. Een ontbijtje. We snappen het als eten het laatste is waar je op dat moment zin in hebt, maar een bescheiden ontbijtje kalmeert de maag. Brood en fruit zijn gezonde en veilige opties, maar een eitje is natuurlijk hét ultieme katervoedsel en is een bron van proteïnen en vitamine B. Drink ook veel om de vochtbalans in je lichaam weer te herstellen. Kies bijvoorbeeld voor een kop groene thee of kamillethee.

Ook handig: zo voorkom je de volgende keer een hangover

 

Easy tips tegen een kater die alle brakke mensen nú moeten weten >

4. Iets minder zwaars. Vind je een écht ontbijt toch te zwaar als je een kater hebt? Neem dan een paar zoute crackers. Het zout helpt je lichaam ontgiften en valt niet zwaar op de maag.

5. Probeer zo lang mogelijk uit te slapen. Dit is een leuke hé?! Maar het is waar, tijdens je slaap herstelt je lichaam zich sneller.

6. Neem een douche. Vaak word je nog misselijker van de vieze geurtjes die je nog ruikt in je haar en op je lichaam. Verschillende wetenschappers zijn van mening dat het helpt om koud en warm douchen af te wisselen. Als jij je na een douche frisser voelt, voel je je vaak ook frisser in je hoofd! Een goede tip tegen een kater dus.

7. Sex. Sommigen zullen juichen, anderen moeten er niet aan denken. Sex lijkt wel goed te zijn voor alles! Tijdens de sex maak je het hormoon oxytocine aan wat zorgt voor een mindere pijnprikkel en een goed gevoel.

8. Véél drinken. En dan bedoelen we natuurlijk geen alcohol of koffie. De cafeïne in koffie zal je nog meer uitdrogen. Probeer veel water of vruchtensappen te drinken.

9. Eet volkoren producten. Alcohol ontregelt je bloedsuikerspiegel waardoor je jezelf slap en futloos voelt. Volkoren zorgen ervoor dat jouw bloedsuikerspiegel weer op orde komt waardoor je je weer fitter voelt.

10. Buitenlucht. De muffe geur in je kamer zal je niet snel beter laten voelen. Heb je een flinke kater? Ga naar het bos of wandel een rondje om het huis, frisse lucht zal je goed doen.

Hopelijk heb je iets tegen deze tips tegen een kater!