Heilige krab! De grootste Sri Lankanen van Bangkok hebben zojuist Thaise versterkingen gekregen.Uit het leven gegrepen redactie Nr 418

 

 

Heilige krab! De grootste Sri Lankanen van Bangkok hebben zojuist Thaise versterkingen gekregen

Sri Lankaanse Crabzilla bij het Ministerie van Krab in Bangkok. Foto: Kokosnoten Bangkok

3000 vaste lezers elke dag wereldwijd,met ook een Engelse aflevering.

Reeds 14 jaar zijn wij de beste weblog van Udonthani met het laatste news altijd als eerste online,

Ze kunnen om ons nooit meer heen.!!!!!!

Een bijdrage van onze horeca deskundige Lowy Cremers uit Udonthani.

Het favoriete Sri Lankaanse krabrestaurant van Bangkok in Phrom Phong biedt nu Thaise modderkrabben aan naast maar liefst geweldige Sri Lankaanse krabben.

Wij hebben onmiddelijk  deze grote crabben besteld in Bangkok en wat een delicatessen.

Hangt wel een prijskaartje aan maar is het echt waard.

Het bekendste gerecht van het Ministry of Crab , of MoC, is de Crabzilla, die meer dan 2 kilogram weegt. Tijdens een recent bezoek pochte het restaurant zelfs een Kraken van 3,5 kilogram die minder een hoofdgerecht was en meer een baas van een videogame. De Thaise krabben, afkomstig uit de mangroven van Samut Songkhram, zijn iets kleiner maar niet minder lekker. 

 

“Thaise krabben, het vlees is iets taaier, maar de smaak is net zo goed”, zegt eigenaar Chandini Gulrajani. “Thaise krabben doen op geen enkele manier onder voor Sri Lankaanse krabben. Sri Lankaanse krabben hebben de reputatie de beste te zijn vanwege hun grootte.”

Slechts zes steden in de wereld hebben een Ministerie van Krab, en het brein achter de locatie in Bangkok is Gulrajani, pescatarian en extraordinaire restauranthouder. Ze opende MoC in 2019.

 

‘Ministry of Crab’ brengt kostbare lekkernijen van schaaldieren naar Bangkok

We weten wat je denkt, krabben kunnen geen bediening hebben omdat krabben slecht zijn in papierwerk. Zeer scherpzinnig. Het ministerie van Krab komt met dank aan de Sri Lanka-sensatie van chef Dharshan Munidasa, oorspronkelijk opgezet in een oud Nederlands ziekenhuisgebouw in Colombo. 

“Ik ben Thais-Indisch, maar ik heb familie die in Sri Lanka woont, en een van de beste restaurants om naar toe te gaan in Sri Lanka is Ministry of Crab. Ik ging er altijd graag heen. Daar leerde ik van zeevruchten te houden.” zegt Chandini. “Ik dacht: ‘Thailand heeft geen restaurant dat zich richt op krabben van zulke goede kwaliteit, dus ik breng het naar Thailand.'”

Thaise modderkrab van dichtbij. 

Hoewel duidelijk kleiner dan de OMG!!! Krab of Crabzilla, Thaise modderkrabben wegen aan de onderkant van het spectrum van schaaldieren, slechts 500 gram tot 900 gram.

In Bangkok runt chef-kok Harsha de keuken – verscheept vanuit Sri Lanka, net als de krabben, zegt Chandini. Een interesse in Thaise krabben werd aangewakkerd door de pandemie, die een beetje een domper zette op schaaldieren met een Sri Lankaans paspoort, maar sommigen geven er de voorkeur aan dat hun klauwen een Thaise glimlach omlijsten.

“Het Thaise krabvlees dat sommige mensen opmerken is wat steviger. En de Sri Lankaanse krab is heel, heel zacht”, zegt chef-kok Harsha. “Maar voor veel mensen, voor Thaise mensen die veel krab eten, kan zachte krab betekenen dat het een beetje oud is. Dus Thaise krab is beter voor hen.”

De krabben zijn hier inderdaad vers; de chef-kok brengt er graag een dansend naar uw tafel voor een kijkje. 

ALS JE DEZE CRABBEN EET IS HET NET OF EEN ENGELTJE OP JE TONG PIST!

Laten we het dus hebben over schaaldieren. De Thaise krabben beginnen bij ongeveer ½ kilo (THB 800) tot 900 gram (THB 2.000), en de maten gaan vanaf daar omhoog, met de eerlijk gezegd ongelooflijke Crabzilla vanaf 2 kilo voor THB 8.150. Elke 100 gram daarna kost nog eens THB500. Probeer voor je krabcoating de knoflookchili, een zware maar niet overweldigende smaak die de verfrissende krab complimenteert die uit de reeds gebroken klauwen is gescheurd.


Ze worden van uit Bangkok  in vliegijs verpakt per koerier door heel thailand snel bezorgd!!

Voordat je je hierin verdiept, kun je de oh-zo boterachtige mosselen (THB290) eens proberen. De sleutel is om het luchtige kadebrood te onthouden, royaal gedoopt in de rijke clambotersaus. Garnalen volgen een soortgelijk prijssysteem en gaan helemaal tot (je raadt het al) Prawnzilla met meer dan 500 gram (THB1.280).

 Maar voor de maaltijd, kies voor de aarden garnalencurry, met zoetwater- en zwarte tijgergarnalen in een aromatische curry, een gerecht waarmee u op uw gemak van de grotere kunt genieten en de kleinere kunt suppen. En nogmaals, vergeet niet het kadebrood in de curry te dippen tot je brood op is.

Het beste deel van MoC is dat het heel, heel Sri Lankaans van smaak is – van de sambal tot de kokoscrème brulee – met slechts een vleugje Japanse inspiratie door het hele menu. Ook niet om kinderachtig te klinken, maar als je het goed doet hoef je niet eens naar een groente te kijken; het is een hartige, vullende, avontuurlijke avond vol eten.

Thaise krab in knoflookpeper.

Voor Chinees Nieuwjaar houdt MoC een promotie voor groepen van vijf of meer om van dinsdag tot en met donderdag een gratis halve kilo krab te krijgen (minimaal THB 3.500 aan eten).

 

“Toen we in december 2019 openden en bij het prijzen van de krabben, zorgden we ervoor dat we 10% goedkoper waren dan de andere visrestaurants op de markt”, zegt Chandini. “De meeste visrestaurants in Bangkok rekenen graag per 100 gram, waardoor je de indruk krijgt dat ze goedkoper zijn, maar in werkelijkheid is dat niet het geval.”

Van het boeken tot het kerkhof van exoskeletten die zich om je heen opstapelen, dit is een heerlijke krab-smorgasbord die de moeite waard is om enthousiast over te worden

 

LOWY.CREMERS.SENIOR@GMAIL.COM

 

Thanks to the sponsors.Nieuwe sponsor.

 

https://www.isaanlawyers.comChanin Chanok soi donudom UdontaniRooms for rent .Rent luxe rooms  .Email us for details.Luxe kamer in Condo  4000 th Bath .

Bij mevrouw Cremers soi donudom  email udonthanicityweblog@gmail.com2 personen met ontbijt 1 maand 12000 thb voor overwinteraars 10% korting.Info per email opvragen lowy.cremers.senior@gmail.com

 

 

 

Udon ThaniWAWA toers  vip bus met chauffeur1500 thb per dag met chauffeur,excl brandstofBeste pc shop in Landmarkt.

Vooral uw PC problemen 2e Floor Central Plaza

 

Resort and swimmingpool and Fishing pool

 

Leeya resort swimming and fishing.

 

Beste eetgelegenheid in Udonthani in Soi farlang.(Nederlandse uitbater Max )Kamer huur per dag,per maand per uur .Honnybee Soi Donudom UdonthaniBemiddeling  bij koop of verkoop goederen via  gratis advertentie op deze weblog.Indien u ook een sponsor wil worden dan hier infomeren.udonthanicityweblog@gmail.com