De verhalen van Nederlanders die het slecht verging in Thailand. Het is uit het leven gegrepen door Ome joop Nr

3000 vaste lezers elke dag wereldwijd,met ook een Engelse aflevering.Reeds 14 jaar zijn wij de beste weblog van Udonthani met het laatste nieuws altijd als eerste online.

De verhalen van Nederlanders die het slecht verging in Thailand.

Als je hier lang woond in Thaland hoor je soms de raarste verhalen .Dan gaat het dikwijls over mensen die financieel en emotioneel de boot in zijn gegaan.
Zo was er man Nederlander met de naam Pieter.Zijn vrouw een mengeling van Thais en vietnamees  had een zus die in verzekeringen deed.Ze sloten een ziekenkosten verzekering af voor deze man van ruim 2 miljoen THB.Mocht hij in het hospitaal belanden zou alles betaald worden en zou hij zelfs per dag 1000 thb ontvangen met een maximum van 30.000 thb.

Maar de man werd eens ziek ,hij had longontsteking .Hij werd opgenopen in het Bangkok Hospitaal in Udonthani.Daar werd hij op een prive kamer gelegd met een extra bed op de kamerzo dat zijn vrouw snachts bij hem kon zijn.De dokter gaf hem goede medicijnen ,de zuster kwam 2x per dag de lakens verwisselen etc.
Toen na 10 dagen werd hij beter verklaard en kwam de aap uitde mouw.De ziekenhuis boekhouder kwam naar hem toe en zei oke Hr P u mag weer naar huis.Maar u moet wel 10.000 thb liggeld betalen en 20.000 thb behandelings kosten..
De man zei dat kan toch niet ik ben goed verzekerd.De klerk van het zieken huis zei nee meneer u heeft een levensverzekering,dat betekend als u dood was gegaan aan die longontsteking dan had uw vrouw 2 miljoen thb ontvangen.U moet dus de Hospitaal kosten zelf betalen.
Nu dat heeft daar in dat huis van die Nederlander wel enkele dagen erg gespannen.
De Thaise mafia is gevaarlijk.
De man was gehuwd met een Thaise.

 

 

 

 

Hij investeerde al snel in een stuk grond en verbouwde de daarop staande eenvoudige woning tot een grote villa.En in zijn tuin plante hij bomen voor een heel hoog bedrag.
Tot op een dag er een scooter aankwam rijden met 2 in het geel geklede Thaise mannen.
Ze kwamen geld incaseren.
Wat was er gebeurd/
Die vrouw van die Nederlander had van een organisatie de zgn Money Sharken 50.000 THB geleend.
Maar ze had het bedrag niet terug betaald zo als was afgesproken.
Deze 2 Thaise mafia kwamen toen aan bij het huis van de Nederlander en zeiden het volgende:morgen komen we het bedrag van 50.000 THB bij je incaseren.
Als je morgen niet betaald leggen we je vrouw en jouw om en gaat je huis in vlammen op.
De Nederlander die van niks wist heeft de volgende dag snel het geld betaald
Soms worden er enkele gepakt

 

 

 

 

Maar de meeste lopen gewoon vrij rond in Thailand
Zo zie je maar altijd uitkijken met wie je zaken doet.
Ja en dan doen er nog vele verhalen de rondes van mensen Nederlanders Noren ,Duitsers etc etc die allemaal door een Thaise vrouw zijn benadeeld.
Eigelijk te veel verhalen om ze hier allemaal neer te schrijven.Waarom zijn er in Thailand zo veel Nederlanders of andere Westerse mannen het schip in gegaan met een Thaise vrouw?
Meestal was opschepperij/dikdoenderij/uitsloven tegen over een vrouw de oorzaak.Mensen die in Nederland het niet naar de zin hadden gingen scheiden toen ze bejaard werde vertrokken naar Thailand zonder te beseffen wat hier speelde.Om veel indruk te maken kochten die (farangs )een stuk grond en bouwden op naam van de Thaise vrouw er een huis op.Dan om dik doenderij moest er natuurlijk een nieuwe auto Vito komen etc etc.En dan gingen veel Europeanen nog dikkerdoen ze trokken in bij een bar meid of gewoon een huisvrouwtje met kinderen .Ook betaalden die in mijn ogen patsers de familie van hun Thaise liefje ook nog een bijdrage aan haar familie.

 

 

 

De ene dag was de buffel ziek moest de farang de veearts betalen.Weer een andere dag was de scooter van haar broer stuk of de farang effe de reparatie wilde betalen.En dikwijls kon de farang ook nog bijspringen als de werkers op de rijstvelden betaald moesten worden.
Er gebeurde en nog steeed dingen dat je denkt waarom lopen die Farangs toch zo achter hun edele deel aan.Natuurlijk zijn er vrouwen die het wel goed doen maar die kan je op een hand tellen.
In Thailand draaid het bij vrouwen uitsluitend om geld.
Wij ouwe zeelui zeiden het vroeger reeds het leven is de FLUIT en de Duit.
Er doen legio verhalen de ronde over Westerlingen die te pakken zijn
genomen door een Thaise vrouw.En  de vrouwen in Thailand zeggen dikwijls  No Money No Honney

Later is de man Pieter eerst in de autohandel gestapt.De gek maakte van een oude auto een zgn exclusief exemplaar.Maar geen Thai kocht iets van hem.

Toen heeft hij zijn geluk in opkopen van oude huizen gezocht die hij dan liet opknappen maar die desondanks het zielige verhaal hij deed het om zijn schoonmoeder te kunnen huisvesten.Ook dat mislukte.De man  met  vele pogingen om hier in thailand rijk te worden mislukte in alles wat hij ondernam.

\Ook bemiddelde hij bij  Nederlanders die de eerste keer naar Thailand kwamen.Ze moesten veel geld betalen en hij zou alles regelen.

Blijf er af het is een fantast.

Ome Joop Spreekt