10 redenen waarom je Thailand moet bezoeken,en de elfde reden je kunt bij devredactie overwinteren. door lowy

 

 

 

10 redenen waarom je Thailand moet bezoeken

 

National Park Koh Lanta - Stranden Koh Lanta

           udonthanicityweblog.nl

van de redactie

Thailand is de hemel voor backpackers. Het mekka voor budgetreizigers. Het startpunt voor een eerste verre reis. De veilige haven voor doorgewinterde reizigers. Thailand is alles. Het is een land dat je moet beleven. Een land dat je moet vieren! Dus… waar wacht je nog op?! Boek je ticket, pak je tas en GA!

1. De natuur

Thailand is mooi. Bizar mooi. Dichte jungle, uitgestrekte rijstvelden, kraakheldere meren, witte zandstranden, kolkende rivieren, helderblauwe zee, wildlife… ik kan nog wel even doorgaan! Maar ik moet eerlijk zijn: deze plekjes moet je meestal met anderen delen; Thailand is immers geen geheim meer. Toch is er altijd wel een verlaten strand of waterval te vinden wanneer je van de gebaande paden afgaat. Probeer het zelf – huur een scooter en verdwaal!

 

2. De stranden

De stranden van Thailand zijn zalig en behoren tot de mooiste ter wereld! Hagelwitte zandstroken, wiegende palmbomen, de warme zee met kleurrijke vissen… Onze favorieten stranden zijn die van RailayKoh Lanta en Koh Chang. In januari keren wij weer terug naar Zuid-Thailand om voor eens en voor altijd te onderzoeken wat nou écht het mooiste strand van Thailand is (inmiddels gedaan, check DIT zijn de 25 állermooiste stranden van Thailand). Dat vinden we natuurlijk héél erg vervelend!

Railay Beach West

Heerlijk eten

Thailand is een food heaven. Serieus. Curries, kleefrijst, exotisch fruit, vlees van de barbecue… Wij kunnen er geen genoeg van krijgen – en ik denk jij straks ook niet! Overal staan gloeiend hete wokpannen klaar waarmee binnen een paar minuutjes de lekkerste gerechten op tafel worden getoverd. Super lekker en ook nog eens super goedkoop: voor een euro eet je een maaltijd op straat en voor vijf tot tien euro is je hele tafel afgeladen met dampende borden. Eet smakelijk!

Blue Diamond in Chiang Mai

 Bangkok is geweldig

Hoofdstad Bangkok is een stad van uitersten en is een mix van modern en cultuur. Er is zo ontzettend veel te doen en zien dat vervelen er echt niet bij is: tempels, Chinatown, markten, rooftop bars… Hoewel Bangkok op het eerste gezicht wel erg overweldigend kan zijn (de drukte, chaos, geuren), zul je na een tijdje zien dat je de stad steeds beter begrijpt en meer gaat waarderen!

Khao San Road. TipsThailand.nl

 Eeuwenoude cultuur

Thailand barst van de cultuur: boeddhistische tempels op iedere straathoek, monniken die de bus nemen, de Thaise keuken… Ongeveer 95% van de inwoners van Thailand is Boeddhist. Boeddhisme is hier eerder een levensstijl is dan een religie. De Thai is warm, vriendelijk, gastvrij en bescheiden. Overal word je verwelkomd met een brede glimlach. Je voelt je er thuis!

Tempel Phraya Nakhon Cave Hua Hin

 

 Lekker weer

In Thailand is het elke dag rokjesdag. Laat die jas en spijkerbroek maar lekker thuis! Het klimaat is tropisch, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van zon en temperaturen rond de 28 graden Celsius. Zelfs tijdens het regenseizoen blijft het aangenaam warm en kun je nog volop activiteiten ondernemen, aangezien het vrijwel nooit de hele dag door regent – in tegenstelling tot Nederland.

Koh Mae

 Het is super goedkoop

Voor één euro schuif je op straat de lekkerste Pad Thai naar binnen. Voor 5 euro slaap je in een gezellig hostel en ontmoet je reizigers van over de hele wereld. Voor 25 euro slaap je in een tiptop middenklasse hotel en kun je chillen aan het zwembad. En voor 35 euro kun je rollen in de modder met een kudde olifanten. Ja, Thailand is goedkoop. Ons reisbudget per dag is 25 euro per persoon. En dat is fantastisch; want daardoor kun je voor minder, méér beleven.

New Hut op Koh Samui

 Reizen is makkelijk

Thailand is de nummer één backpackersbestemming. Het land verwelkomt jaarlijks meer dan 26 miljoen(!) reizigers van over de hele wereld. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker! Vervoer, accommodatie, restaurants… de complete infrastructuur van Thailand is ingericht op reizigers. En dat is fijn – zeker wanneer je voor het eerst een verre reis maakt. Aan alles is gedacht. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover te leunen en te genieten!

Mariska Tips Thailand

 Je maakt veel nieuwe vrienden

In Thailand ben je nooit alleen. Onderweg kom je ontzettend veel toffe mensen tegen van over de hele wereld die, voor je het weet, goede vrienden van je zijn. Het is vreemd, maar lijkt wel alsof je op reis onbewust weet dat je minder tijd samen hebt, waardoor je band met iemand veel sneller hecht wordt. Na een week voelt het alsof je elkaar al jarenlang kent. Heel erg cool.

Met onze nieuwe vrienden

 Het is voor iedereen

Of je nu dagenlang wilt hiken door de jungle, of juist wilt relaxen op het strand: in Thailand kan het allemaal. Thailand is ontzettend divers en heeft wat voor iedereen. Goedkope hostels, maar ook vijfsterren hotels. Eetstalletjes voor de deur van een chic restaurant. Avontuur zowel boven als onder water. Ontspanning in de vorm van een massage of een koude kokosnoot drinken in een hangmat. Losgaan op vette feesten of juist een stil plekje opzoeken midden in de natuur. Waar kies jij voor? We nodigen je graag uit…!

Full Moon Party op Koh Phangan

Here Hostel Bangkok

Hostel Krabi

In het noordenkan je in udonthani kamer huren of compleet Thais of Nederlands eten bij nederlands e gastheer en vrouw.

Een kamer huur je voor 2 personen per uur ,per dag of per maand.

Je kunt er tegen lage prijs ook overwinteren.

Vraag inlichtingen aan via  Bijsterveld@outlook.com

Uw gastvrouw en gastheer fam Cremers udonthani thailand.