bank verliest boeren 100 miljoen baht.door pietje bell.Het is uit het leven gegrepen

 

bank verliest boeren 100 miljoen baht

Boze coöperatie beweert dat de 100 miljoen baht van hun boeren is verdwenen

 

 

Meer dan 200 boze leden van een landbouwcoöperatie belegerden vrijdag het politiebureau van Chang Phueak in Chiang Mai en eisten te weten waar de 100 miljoen baht van hun boeren is gebleven.
Leden van de San Pa Tong Agriculture Cooperative beweren dat meer dan 100 miljoen baht (US $ 2,8 miljoen) gestort bij een “gerenommeerde bank” van hun rekening is verdwenen.
Politie om 100 miljoen baht van boeren terug te vorderen

 

 

 

 

De boeren hebben drie pogingen gedaan om met de bank te onderhandelen, maar het mocht allemaal niet baten, en hadden dus geen andere keuze dan de zaak naar de politie te stappen.

Bijna 200 boeren grepen de controle over het politiebureau totdat de chef van het politiebureau, kolonel Kittipong Petchmunee, ermee instemde hen te helpen met hun zaak.

 

 

 

 

 

 

 

Bovendien, zei ze, dacht de coöperatie niet eens aan de mogelijkheid dat de 100 miljoen baht van de boeren zomaar zou verdwijnen. De bank is groot en zeer bekend.
Suchitra voegde eraan toe dat de aanbetaling van meer dan 70 miljoen baht tegen de aangeboden rente nu had moeten groeien tot ongeveer 104 miljoen baht.
Chaiwised zei dat het verdwenen geld misschien verwoestende gevolgen zal hebben voor zo’n 10.000 coöperatieve leden. Hij benadrukte ook dat de coöperatie geen opnames had gemaakt. Doordat al het geld was overgemaakt naar de bank, had de coöperatie veel kansen laten liggen.
Bank aanvaardt verantwoordelijkheid voor 100 miljoen baht van boeren
De bank heeft blijkbaar ermee ingestemd de verantwoordelijkheid voor de 100 miljoen baht van de boeren op zich te nemen, maar heeft geen deadline gesteld voor het terugbetalen van het geld.
Chaiwised zei dat de bank nog geen details heeft gegeven over hoe het geld is verdwenen.
Het management van de coöperatie is van plan om meer klachten tegen de bank in te dienen.