Hervatting van stieren-, hanen- en vissengevechten en weddenschappen goedgekeurd.door janusknokmans

 

 

Hervatting van stieren-, hanen- en vissengevechten en weddenschappen goedgekeurd

Foto van de looknampattalung-website

Het Thaise ministerie van Binnenlandse Zaken heeft alle provinciegouverneurs opgedragen voorbereidingen te treffen om de hervatting van dierenwedstrijden, zoals stieren-, hanen- en vissengevechten, mogelijk te maken nu de COVID-19-pandemie is afgenomen.

In een dringende brief, vrijdag ondertekend door de permanente secretaris van Binnenlandse Zaken Suttipong Juljarern en naar alle provinciegouverneurs gestuurd, staat dat de hervatting van dergelijke evenementen bedoeld is om de lokale cultuur en tradities te promoten en gemeenschappen een eerlijke manier te bieden om inkomsten te genereren.

De districtshoofdofficier of een assistent-districtsofficier in elk district is bevoegd om naar eigen goeddunken vergunningen te verlenen voor het houden van stieren-, hanen- of visgevechten, in overeenstemming met de plaatselijke tradities of omstandigheden.

Wat betreft gokken op dergelijke evenementen, moeten de autoriteiten ervoor zorgen dat de gevechten worden gecontroleerd om marteling van dieren te voorkomen.

De ministeriële regeling, die in 2009 van kracht werd in Nakhon Si Thammarat, Songkhla en Phatthalung, de traditionele plaatsen voor stieren- en hanengevechten en weddenschappen, zal worden toegepast op andere provincies.

Een keer per week kunnen er stierengevechten met wedden worden gehouden. Bij speciale gelegenheden en voor liefdadigheidsdoeleinden zijn er echter elk jaar vijf extra gevechten toegestaan, met toestemming, en elk zal drie dagen duren en mag niet plaatsvinden op boeddhistische religieuze dagen.

Hanen- of visgevechten, met gokken, zijn één keer per week toegestaan, op zaterdag of zondag, maar niet op boeddhistische religieuze dagen.

Minderjarigen mogen de arena’s voor stieren-, hanen- en vissengevechten niet betreden. Alcohol en vuurwapens zijn ook verboden in dergelijke locaties.

Wedden op paardenraces bij speciale gelegenheden voor liefdadigheidsdoeleinden is niet toegestaan, maar als de organisator een speciale paardenrace voor liefdadigheidsdoeleinden wil houden, moet het evenement op een normale racedag worden gehouden.