Fraude van ruim een ton met Thaise ziekenhuisfacturen: man in Brabant opgepakt Willy Wortel

 

 

 

 

Fraude van ruim een ton met Thaise ziekenhuisfacturen: man in Brabant opgepakt

Verhaal uit de oude doos door Willy Worte

Helmond.

udonthanicityweblog.nl

Een 68-jarige man is dinsdag in Brabant aangehouden op verdenking van fraude met ziekenhuisfacturen in Thailand. De fraude met de valse facturen bedraagt vermoedelijk 130.000 euro. De verdachte verkocht in Thailand ziekenhuisfacturen aan Nederlandse toeristen.

Op de facturen werden kosten vermeld voor een opname in het ziekenhuis in Bangkok. Kopers declareerden na terugkeer in Nederland de ‘kosten’ bij hun zorgverzekeraar. Sommigen deden dit zelfs meer dan een keer. De man die is aangehouden woonde in Thailand.  
Op het moment van zijn aanhouding verbleef hij tijdelijk in Nederland. In twee huizen in Brabant zijn doorzoekingen gedaan om bewijsmateriaal te verzamelen. Waar precies maakt de inspectie SZW, die het onderzoek naar de fraude heeft gedaan, niet bekend. Waar de 68-jarige verdachte precies is aangehouden, wordt ook niet bekendgemaakt.
Vooralsnog elf verdachten vervolgdVermoedelijk hebben tientallen Nederlandse toeristen de afgelopen jaren valse facturen gedeclareerd. Een woordvoerder van de inspectie laat weten dat er zo’n vijftig gevallen van fraude in beeld zijn. Op dit moment worden volgens hem elf verdachten vervolgd. Maar hij sluit niet uit dat er nog meer mensen vervolgd gaan worden.
Vijf zorgverzekeraars hebben volgens de inspectie melding gemaakt van mogelijke fraude met valse Thaise facturen. Na deze meldingen startte de recherche Zorgfraude Inspectie SZW een onderzoek. De Inspectie SZW is de voormalige Arbeidsinspectie.

Hallo, hallo en Sawadeekab,
Neem even de tijd om dit te lezen:
Mijn naam is Lowy Cremers en ik ben de oprichter, beheerder en redacteur van de grootste en beste weblog in Udonthani. (Udonthanicityweblog.nl) en dat is al 16 jaar geleden sinds ik het oprichtte toen ik hierheen verhuisde vanuit Nederland.

We hebben dagelijks (wekelijks) meer dan 4000 (lowy)lezers. Mijn blog bevat allerlei interessante verhalen uit Thailand en Europa, en is geschreven in het Nederlands en Engels.
Ik zou graag willen dat u mijn succes deelt door u de kans te bieden uw bedrijf te vergroten en uw product/dienst een jaar lang elke dag op mijn weblog te adverteren voor de zeer redelijke prijs van 1000bht. Ik kan een advertentie voor u maken met behulp van de informatie die u verstrekt of u kunt uw eigen advertentie verstrekken die ik kan downloaden en invoegen op mijn pagina’s.
Beantwoord voor meer informatie deze e-mail of bel me op 08.5002613 of kom langs voor een kopje koffie en een praatje udonthanicityweblog@gmail.com
Soi donudom80/4 udonthani
Dank u voor uw tijd en ik kijk uit naar uw instructie.
Ludovicus Cremers (LOWY)regisseur udonthanicityweblog.nl